fbpx

01-518-1662

PON-PET: 6:00 do 22:00 SOB-NED: 9:00 do 21:00 PRAZNIKI: zaprto

/ Kako si kot starš vzeti čas zase?

Kako si kot starš vzeti čas zase?post

Kako si kot starš vzeti čas zase?

Biti starš je 24 urna služba! Lahko je razumeti, zakaj je iskanje časa za vadbo pogosto izziv za starše. Vadba je pomembna in prav je, da si vzamete čas zase, saj vam to dejansko daje energijo, ki jo potrebujete za vsakodnevna opravila.

Nasvet # 1: Vedno bodite pripravljeni
Vedno imejte pripravljeno športno torbo. Vaša torba naj vsebuje slušalke, vodo, brisačo, robčke, in športna oblačila. Vrzite par športnih čevljev v svoj avto, da boste vedno lahko vstali in odšli!

Nasvet # 2: Izkoristite vsako priložnost
Zdaj, ko imate torbo že pripravljeno, ter čevlje že pripravljene, nikoli ne boste imeli izgovora. Tako je. Otroški nogometni trening? Izkoristite ta čas za vadbo. Otroška rojstnodnevna zabava? Namesto, da ste poleg in pojeste vse dobrote na mizi, raje izkoristite čas za trening. Tudi v vsakodnevmen ritmu, poiščite priložnosti za hojo, namesto sedenje, ali pa hojo, namesto vožnje. V trgovini lahko poskusite nositi dve nakupovalni košarici, namesto da bi potiskali voziček.

Nasvet # 3: Igrajte se
Zakaj ne bi uživali v nekaterih dejavnostih, ki jih počnejo vaši otroci? Odpravite se na igrišče in se udeležite njihovih iger.

Nasvet 4: Poiščite čas
Morda je čas, da se preprosto pogajamo. Vsaka faza življenja vašega otroka ima nov nabor opravil, pričakovanj in časovnih omejitev. Najboljši nasvet bi bil, da vzemite koledar in pogledate, katere dni se lahko prilagodite. Mogoče se boste morali zbuditi prej! Ali pa ostati dlje pokonci! Ali pa kratek trening med malico! Karkoli bo, bo vredno! Vzemite si čas.

Skrb zase je izredno pomembno za zdravje in dobro počutje celotne družine. Če si privoščite vadbo in aktivnost vsak dan, vam bo to zagotovilo dobro energijo, ki vam bo pomagala, da ostanete prizemljeni in prisotni svojim otrokom. Predvsem pa bo dober zgled pomagal vašim otrokom, da odrastejo in vedo, da skrb zase ni razkošje, ampak nuja.

Ker se zavedamo, da veliko staršev želi trenirati in nima varstva in ker smo poleg vsega, tudi družinam prijazen športni center…smo za vas pripravili:

BREZPLAČNO POPOLDANSKO VARSTVO OTROK 

Ja, prav ste slišali…

Vsak torek in četrtek, od 16:30 do 17:30, bo za njih poskrbel naš učitelj in animator.

Čaka jih veliko smeha, zabave in otroških norčij.

Vi pa, brez skrbi, naredite nekaj zase in poskrbite za svoje boljše počutje.

Več o brezplačnem varstvu si preberite tukaj.

WordPress Image Lightbox