fbpx

5 korakov kako postati FIT do poletja

Vsak si želi, da bi kar se da hitro postal FIT, saj se poletje s polno hitrostjo bliža. Žal pa tukaj ne moremo iskati bližnjic in hitrih rešitev. Vseeno pa imamo za vas nekaj nasvetov, ki vam bodo to pot močno olajšali. Le držite se jih in zmaga vam zagotovo ne uide.

 

1. UŽIVAJTE URAVNOTEŽENO IN RAZNOVRSTNO PREHRANO

V svoje obroke vključite vsa makro- in mikrohranila. Pomembno je, da uživamo živila iz vseh skupin. Obroki naj bodo sestavljeni iz kakovostnih beljakovin, kompleksnih ogljikovih hidratov in zdravih maščob. Pri sestavljanju obrokov ne pozabimo tudi na prehranske vlaknine.

2. BODIMO KONSISTENTNI S PREHRANJEVANJEM

Kaj to pomeni? Imejmo ustaljeno rutino prehranjevanja. Torej, če se odločite, da boste vsak dan imeli 5 obrokov, se tega držite. Ne izpuščajte obrokov in ne spreminjajte rutine iz dneva v dan. Pri tem se ravno tako potrudite imeti približno enake razmake med obroki.

3. IZBIRA ŽIVIL

Ni pomembno samo, da v obrokih zagotovimo vsa makrohranila, pomembna je tudi izbira samih živil. Poskusimo se izogibati visoko procesiranim živilom in obroke sestavimo iz osnovnih živil. Seveda je izbira živil odvisna tudi od vrste telesne aktivnosti in kaj uživamo pred/med/po aktivnosti.

4. VELIKOST PORCIJ

Ljudje velikokrat ne znamo oceniti, kakšna porcija bi bila primerna za nas. Zaužijte toliko kolikor potrebujete in poslušajte svoje signale lakote in sitosti. Energijski vnos in s tem velikost porcij se določi na podlagi vaših dnevnih aktivnosti, potreb in želenih ciljev. V osnovi velja pravilo, da bolj kot smo telesno aktivni, več energije potrebujemo, torej bodo tudi naše porcije večje.

5. V SVOJ VSAKDAN VPELJITE REDNO TELESNO AKTIVNOST

Redna telesna aktivnost zmanjša možnost za razvoj nenalezljivih bolezni in je temelj našega zdravja. Skupaj z uravnoteženo prehrano in kakovostnim spanjem to zagotavlja bolj kvalitetno življenje. Zato v svojo rutino vpeljite gibanje, pa tudi če je to le sprehod. Tako bo tudi vaše počutje veliko boljše.

Če bi želeli, da vam pomagamo pri izbiri živil, oblikovanju obrokov in določanju potrebnega energijskega vnosa, nam lahko kadarkoli pišete na sus@eurofitness.com. Dogovorimo se lahko za termin brezplačnega telefonskega klica, kjer lahko za vas najdemo najbolj primeren paket prehranskega svetovanja.

Ne zamudi posebne ugodnosti

Meritev, analiza in personaliziran program s trenerjem ter prehransko svetovanje,
prilagojeno tebi in tvojim potrebam.

Izberi 3-mesečni paket FIT v POLETJE, v katerem za le 33 €/mesec dobiš:

📊 začetne in končne meritve oz. oceno gibalne učinkovitosti,

🏋️ prilagojen 3-mesečni program za trening,

💪 3 ure osebnega trenerstva s praktikanti Fakultete za šport

🍎 prehransko svetovanje (posvet in spremljanje napredka).

 

WordPress Image Lightbox