fbpx

Inštruktor vodenih vadb/joge

Andrej Renčelj – inštruktor vodenih vadb / joge

Sem Andrej Renčelj in moja strast je raziskovanje načinov, ki vodijo do notranje harmonije energij v telesu za najboljši izraz lastnih darov in potencialov, ki jih nosimo v sebi.

Po končani Pravni fakulteti in zlasti po opravljenem pravosodnem izpitu mi je življenje prinašalo vedno večje izzive, zato sem pričel iskati načine za krepitev notranje moč in doseganje ravnovesja. Prvi korak v tej smeri je bil, da sem pričel trenirati borilno veščino Nanbudo. Po sedmih letih treninga pa sem se odločil za nov korak in pričel z vadbo joge, katera mi je kmalu prinesla spoznanje, da sem z jogo lahko boljša verzija samega sebe. Čez nekaj let vadbe joge in funkcionalne vadbe sem z namenom pridobivanja novih znanj iz področja športne rekreacije v ŠUS Eurofitness začel leta 2021 opravljati prakso za Strokovnega sodelavca v športni rekreaciji v okviru t.im. vadbe EUROMIX, s katero sem kombiniral jogo in funkcionalno vadbo. Svoje znanje joge sem nato še nadgradil in kljub dolgemu covidu sem jeseni 2022 zavihal rokave in spomladi 2023 opravil izpit za učitelja joge. Poleg joge imam rad vsakršno gibanje v naravi od urejanja vrta do nordijske hoje. Občasno izvajam funkcionalno intervalno vadbo, rad se zapodim z gorskim kolesom v klanec in nato uživam v spustu po gozdnih poteh, pozimi pa vedno najdem veselje, ko s smučmi v naklonu režem snežne ovinke po urejenih progah.

Z veseljem prebiram knjige o osebni rasti ali iz področja joge. V zadnjem letu sem svoje znanje še nadgradil s tehnikami odprave stresa. Sicer pa sem zagovornik zmernosti, ljubezni do narave, do človeka in drugih živih bitij, kar je po mojem mnenju edina garancija za našo prihodnost. Pri tem vidim kot pomembno zavedanje o naši povezanosti in moči vsakogar izmed nas, da prispeva k boljšemu življenju na planetu. Jogo predstavljam ne le kot telesno vadbo, ampak kot način samo uresničitve in pot do prave notranje sreče. Joga je darilo človeštvu, katero lahko vključite v svoj način življenja, da bo doprinos vam, vašim bližnjim in ostalim s katerimi boste v stiku, zato vas ob tej priložnosti povabim, da se udeležite moje vadbe joge. Na koncu vadbe pa lahko z veseljem pokramljam z vami, da si izmenjamo kakšno dobro misel.

Se vidimo na blazini!

andrej rencelj
WordPress Image Lightbox