01-518-1662

PON-PET: 6:00 do 22:00 SOB-NED: 9:00 do 21:00 PRAZNIKI: zaprto

/ Bučna kremna juha

Bučna kremna juha



post

Bučna kremna juha

 

Sestavine:

  • buča (hokaido, muškatna ali maslena)
  • čebula (najboljše šalotka ali rdeča)
  • česen
  • zelenjavna osnova ali voda
  • domača vegeta
  • sladka smetana
  • pražena bučna semena
  • bučno olje
  • začimbe (lovorjev list, mleta kumina, sladka rdeča paprika, poper, muškatni orešček)

Priprava:

  1. Najprej olupimo bučo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. V primeru da juho delamo iz hokaido buče, vzamemo celo , če pa delamo z masleno bučo, potem vzamemo polovico buče.
  2. Nato olupimo čebulo in jo sesekljamo. V skledo dodamo olivno olje in ga segrejemo. Dodamo čebulo in jo prepražimo, da postekleni.
  3. Dodamo bučne kocke in jih pražimo dlje časa. Približno 10 minut, da so res vse kocke dobro prepražene.
  4. Nato dodamo mleto sladko papriko in še nekoliko pražimo. Nato dodamo nasekljan česen in ko zadiši zalijemo z vročo jušno osnovo. Če zelenjavne jušne osnove nimamo, zalijemo z vročo vodo. Zalijemo toliko, da so vse buče prekrite in ne več.
  5. Kuhamo toliko časa da so buče mehke. Med kuhanjem pa dodamo lovorjev list, mleto kumino, poper, domačo vegeto in muškatni orešček. Hokaido bučo kuhamo okoli 20 minut, muškatna pa je kuhana v 10 minutah.
  6. Ko je buča kuhana, odstranimo lovorjev list in vse skupaj do gladkega zmiksamo s paličnim mešalnikom.
  7. Juho postrežemo s sladko smetano in nekaj bučnimi semeni. Za dodaten okus jo lahko pokapamo še z bučnim oljem.
WordPress Image Lightbox