fbpx

01-518-1662

PON-PET: 6:00 do 22:00 SOB-NED: 9:00 do 21:00

/ Krioterapija

Krioterapijapost

Krioterapija

Je oblika termoterapije, ki deluje na osnovi ohlajanja telesa. Prinaša veliko pozitivnih učinkov na telesno zmogljivost ter splošno počutje.
Skozi leta so jo začeli uporabljati tudi v vrhunskem športu, saj so ugotovili, da ima odličen vpliv na hitrejšo regeneracijo. Njene pozitivne učinke so povezali tudi z boljšo ter hitrejšo rehabilitacijo po poškodbah, navsezadnje pa ocenili njen celosten vpliv na razvoj športnih zmogljivosti.

 

POTEK TERAPIJE

V času terapije naše telo izpostavimo ohlajenemu suhemu zraku do – 170 °C. Terapija traja približno dve minuti. V komoro vstopite v kratkih oblačilih, dlani in stopala pa zaščitite z volnenimi rokavicami in škornji. Priporočljivo je, da sam postopek ponovite dvakrat tedensko.

 

DELOVANJE

Učinki krioterapije temeljijo na pospeševanju celičnega metabolizma, povečanju celičnega preživetja, aktivaciji vlaken, stimulaciji kožnih receptorjev, zmanjševanju vnetij, spodbujanju kožne mikrocirkulacije, povečani oksigenaciji ter omejevanju bolečinskih reakcij in mišičnih krčev.

S terapijo vplivamo na:

  • Izboljšanje splošnega počutja
  • Pospešujemo metabolizem
  • Lajšamo bolečine v mišicah in sklepih
  • Pospešimo regeneracijo pri vnetju mišic
  • Skrajšamo regeneracijski čas
  • Napolnimo se z energijo
  • Preženemo kronično utrujenost
  • Izboljšamo koncentracijo

Terapija v telesu spodbuja procese, ki vplivajo tudi na hujšanje in zmanjševanje celulita.

 

HUJŠANJE

V času terapije pride telo v metabolično stanje, saj mora zaradi nizkih temperatur zagotoviti zadostno količino energijo za ohranjanje telesne temperature. Pri eni terapiji porabimo približno 800 kalorij.

ODPRAVA CELULITA

Terapija spodbuja vazokonstrikcijo in vazodiletacijo (krčenje in širjenje arteriol in venul), stimulira kožne receptorje, povečuje oksigenacijo, spodbuja kožno mikrocirkulacijo. Zaradi omenjenih procesov se začnejo iz podkožja odplavljati toksične snovi.

WordPress Image Lightbox