fbpx

Pomen ustrezne regeneracije med treningi

Vsi, ki se ukvarjamo s športom, treningi in vadbami, dobro vemo, kako pomembno je redno, vztrajno in trdo delati, da ohranjamo svojo fizično kondicijo, močno telo in svoje zdravje. Pri tem pa radi zanemarimo regeneracijo svojega telesa. Ta je enako pomembna, če ne celo bolj, kot sami treningi. Regeneracija nam omogoča boljše rezultate in preprečuje poškodbe, zato je ključnega pomena za kakovostne treninge in boljše rezultate.

Privoščite svojemu telesu, da si spočije, se obnovi in regenerira. Za vas smo pripravili seznam stvari, ki pripomorejo k boljši in učinkovitejši regeneraciji celega telesa.

joga vodene vadbe

Vnos tekočine

Poskrbite za ustrezno hidracijo, saj je nujna za pravilno delovanje telesa.

Ustrezen vnos beljakovinsko bogate prehrane

Beljakovine igrajo pomemben del v naši prehrani, zato poskrbimo, da naše telo dobi hranilno bogato hrano, ki vsebuje višji delež beljakovin. Ta pripomore k boljši regeneraciji, podpori imunskega sistema in obnovi glikogenskih rezerv. Ne pozabite pa tudi na ogljikove hidrate, zdrave maščobe in vitamine.

Več spanca

Preden zaspite, dobro prezračite prostor, umaknite vse elektronske naprave, se umirite in si privoščite dolg in kakovosten spanec. Vzemite si čas in si privoščite dodatno uro spanca, saj se mišice najbolj regenerirajo ravno med spanjem.

Plavanje

Plavanje zmanjšuje stres, ublaži bolečine in krepi imunski sistem. Voda zaradi svojih lastnosti blagodejno vpliva na telo. Obiščite naš bazen in si privoščite plavanje, ki ga kombinirajte z jacuzzijem in tako s knajpanjem pospešite krvni obtok in s tem okrevanje.

Savna

Privoščite si savnanje, ki blagodejno vpliva na telo, ga sprosti, blaži stres, sprošča mišice in ugodno vpliva na gibalni sistem.

Vadba Mobility-ja

Z nizko intenzivno vadbo mobility-ja krepimo mišice in sklepe, prispevamo k boljši gibljivosti in stabilizaciji trupa ter zmanjšujemo poškodbe. Prav tako pa blagodejno vpliva na telo, saj mišice nežno raztegnemo in jih počasi vračamo nazaj v normalno stanje. Na našem urniku ga najdete vsak torek in četrtek.

Jogalates

Sprostitev, razteg in krepitev telesa s pravilnim in usmerjenim dihanjem je nekaj, kar vas bo popeljalo do sprostitve celotnega telesa, boljšega spanca in umiritve uma. Melani bo z vami na vadbi v torek zvečer.

Predvsem pa ne pozabite prisluhniti svojemu telesu, saj je vsak izmed nas edinstven in najbolje pozna svoje telo. Nikogar ne rabimo impresionirati, razen samega sebe. <3

Vedno pa smo vam na voljo za dodatno svetovanje ali pomoč .

WordPress Image Lightbox