fbpx

/ Šport in družina

Šport in družinapost

Šport in družina

Povezovanje športa ter družine je za otroke izjemnega pomena.

Družina ima vzgojno izobraževalno funkcijo, saj posredno ali neposredno vzgaja in uči o življenju.

Šport predstavlja zdrav način življenja. V današnjem svetu je nivo stresa vedno višji. Malo krat se resnično spomnimo, zazremo vase in svojo družino. Ko se tega zavemo, je po navadi žal že prepozno. Svetujemo vam, da otroke čim prej naučite sproščanja in zdrave vsakodnevne rekreacije, saj jim bo to znanje v zrelih letih zelo koristilo.

Poudarek mora biti na športu otrok, ki spodbuja motorični razvoj. Preko tega se naučijo zmagovati in izgubljati brez, da bi ob tem doživljali telesni in duševni stres.

Telesna dejavnost blagodejno vpliva na naše telo, dušo, boljše počutje, na zdrav srčno žilni sistem, pomaga nam ohranjati zdravo telesno težo in zmanjša smrtnost.

Velik problem predstavlja prekomerna telesna teže zaradi nepravilne in hitre prehrane. Priznati moramo, da za to niso krivi otroci sami, ampak hiter tempo življenja staršev ter nezadostno ukvarjanje z zdravo prehrano in gibanjem.

Vaša naloga je, da otrokom ponudite lepše in kvalitetnejše življenje z več gibanja.

Zavedamo se, da so današnji delovniki neprilagodljivi in neprijazni do družine, ampak poskusite spremeniti navade in spremljajte napredek. Verjemite, da boste očarani.

Otroci se med seboj razlikujejo. Ena skupina otrok je razgibana in živahna, druga pa bolj umirjena in tiha. Otroke je treba poslušati in jih tako čim bolje spoznati. Zgodnja leta so ključna za širok prikaz in izbor športnih aktivnosti.

Otroci bi se morali spoznati z vsemi športi. Pomembno pa je, da otrok ne silite v telesno gibanje, do katerega imajo očiten odpor. Vaše želje in pričakovanja morate dati na stran in se zgolj prepustiti otrokovi želji. Starši ste glavno vodilo v otrokov športni svet. Popeljati ga morate v športno pravljico ter mu pokazati kako šport nanje dobro vpliva.

Pozabiti ne smete na vsakodnevno gibalno preživetje z družino. Sem štejemo sprehode v naravi, plavanje in tek na svežem zraku. Otroka lahko peljete na svoj treninge, z njim brcate žogo, skačete in se gibalno veselite.

WordPress Image Lightbox