fbpx

ŠPORT NA DOPUSTU … raje lenariš ali preživljaš dopust aktivno? 

Zadnja leta je moj dopust kar precej aktiven. Marsikdo mi reče, kako, na dopustu moraš počivati, se odklopit, se resetirati, napolniti baterije … No ja, kakor kdo. Odvisno od življenjskega sloga, ki ga imaš sicer. Jaz si brez športa več ne predstavljam svojega življenja. Niti na dopustu. Že zjutraj začnem dan z enournim sprehodom z mojim kužkom. Potem odplavam “mojo dolžino“, včasih tudi dve, na drugo stran zaliva. Proti večeru pa vsak dan druga aktivnost. En dan grem tečt, drug dan uro in pol peš na drugo stran otoka do svetilnika, kjer je tudi moj košček raja na zemlji. Tretji dan pilates. Brez pilatesa itak ne morem. Četrti dan nekaj kilometrov peš v bližnje mesto. In po večerni aktivnosti vedno ohladitev v morju s še eno “mojo dolžino”.

Šport na dopustu

Zvečer pa se prijetno utrujena zavem, da sem spet naredila veliko dobrega zase, za svoje telo, za svoj um in svoje zdravje. In se zahvalim življenju, da lahko. Da sem zdrava, da imam možnost in da se lahko gibam. Saj vemo, da nas aktivno gibanje ohranja žive. Ne krepi samo našega telesa ampak tudi naše mentalno stanje. Pospešuje presnovo, limfni sistem. In nam zagotovo lajša starost.

Tako, jaz se z aktivnim načinom življenja vsak dan resetiram in si polnim baterije. Na dopustu ali doma. Razlika je samo v lokaciji. In ja, seveda tudi lenarim, počivam. Ampak tudi to aktivno, v senci s knjigo v roki. Poslušam čričke in šumenje morja. Poslušam razigrane otroke. In sem spet hvaležna, da sem prisotna v trenutku in zaznavam svojo okolico. Večkrat tudi meditiram, kar mi daje še več zavedanja, še več notranje moči in stabilnosti, kar je dobrodošlo tudi pri izvajanju športnih aktivnosti.


Pa ti, raje lenariš ali preživljaš dopust aktivno?

Barbara Tepina

WordPress Image Lightbox