fbpx

/ TJAŠA BLOGA O IZKUŠNJI V NAŠEM CENTRU

TJAŠA BLOGA O IZKUŠNJI V NAŠEM CENTRUpost

TJAŠA BLOGA O IZKUŠNJI V NAŠEM CENTRU

“Si kaj u šusu??” Ja, pri 40+ bolj kot kadarkoli!!! Alive and kicking… Skoraj vsak dan. Pravzaprav večkrat na dan. Enkrat na dan fizično, v mislih pa kar naprej!
Sem psihologinja, psihoterapevtka. Od jutra do večera poslušam probleme ljudi. Jih dvigujem, jim vlivam novo upanje in pomagam najti pot naprej.
“Pa ja ne boš psihologinja! Cele dneve boš poslušala težave ljudi,” se je zgražala moja mama, ko sem vpisala študij. In – imela je prav. Počnem ravno to. In to z velikim veseljem. Podpiram ljudi v njihovih življenjskih zgodbah. Tudi v tistih, ko se zatakne. Ko je veliko stisk, negotovosti, trpljenja. Vse to ljudje prinašajo na moj kavč, zato je zame ključno najti načine, da se razbremenim.
Tako je ŠUS postal nepogrešljiv del mojega življenja. ŠUS mi pomaga, da lahko kvalitetno živim sebe in pomagam drugim.

Vsak dan si med službo privoščim “rekreativni odmor”. Ker sem sama svoj šef, sem si delo organizirala tako, da se vmes oglasim v ŠUS-u. Ko sem pod stresom, pomislim na mojo plavalno urico. Takrat se sprostim, se razmigam. Poleg tega načrtujem prihodnje terapevtske seanse, članke, predavanja. Pravzaprav nastane večina mojega dela v ŠUS-u. Ko se vrnem v prakso, ideje kar same od sebe zletijo ven.

ŠUS za mojo samozavest!
“Vsak dan si mlajša, Tjaša. Ob treh otrocih in privatni praksi. Kako ti uspeva, da tako cvetiš? Me je v zadnjem času vprašalo kar nekaj ljudi. Takrat s hvaležnostjo pomislim na ŠUS. Čas, ko se razmigam, pretegnem mišice. V svoji koži se počutim super. Nikoli bolje. Pravzaprav je čudno. Vedno so rekli, da gre po 40-tem za žensko vse samo še navzdol. No – jaz to doživljam ravno obratno. Še nikoli nisem bila tako zadovoljna s svojim telesom. Saj ne, da je popolno, ampak gibljivost in lahkotnost, ki jo čutim, odkar redno obiskujem ŠUS, mi daje nek nov vajb, ki očitno seva, tako navznoter, kot navzven.

ŠUS za mojo družino!
Kljub temu, da sem svojemu poklicnemu poslanstvu strastno predana, je moje največje življenjsko poslanstvo, biti mama. Mami trem majhnim fantom. Zavedam se, da sem jim zgled. Zanje bolj kot tisočere besede govorijo moja dejanja. Zato mi je pomembno, da imajo otroci zgled športnega udejstvovanja od doma. Vsako jutro mi pomagajo spakirati nahrbtnik s kopalkami.

Nekaj športnega navdušenja mi je že uspelo prenesti na njih, saj oba moja “ta velika” obiskujeta plavalni tečaj v ŠUS-u. Včasih pa jo kakšno nedeljo kar vsi skupaj kot družina mahnemo na nedeljski Živ-žav. To je za fante prav posebno doživetje. Vsi skupaj smo v ŠUS-u. Skupaj smo aktivni, se zabavamo in družimo na zdrav način.

 

ŠUS za vsakogar!

Last but not least – obstaja še en razlog, zakaj je to zame tako zelo pomembno. Srečujem se namreč z dodatno oviro – sem popolnoma slepa. Zaradi redke bolezni sem pri 24-tih nenadoma izgubila vid. Tako da je ostala le tema. Seveda je bila to velikanska izguba. Potrebno je bilo rekonstruirati življenje. Se prilagoditi, marsikaj vzpostaviti na novo. Z veliko truda, sreče in pomoči mi je uspelo marsikaj sanirati. Sem srečna, živim življenje, ki me izpolnjuje. Zelo pa mi je manjkal šport. Tako telesno, kot psihično.

Nekega dne sem se odpravila do Gregorja v ŠUS in ga prosila za pomoč. Neskončno hvaležna sem mu, da mi je prišel naproti s takšno veliko mero razumevanja. Dogovorila sva se, da mi bodo v ŠUS-u pomagali. In res. Končuje se drugo leto, ko me vsak dan ena izmed prijaznih receptork pospremi do bazena ali fitnesa ter mi po treningu pomaga, da se znova uredim.
Ko vsa sveža odhajam iz ŠUS-a rada rečem, da je to mojih najboljših 10 minut v dnevu. Vsak dan znova se takrat počutim prerojena, živa ter pripravljena na nove izzive. Čas v ŠUS-u je zame zagotovo najboljša investicija. Le, če vlagam vase, bom lahko izžarevala pozitivo in podpirala druge ljudi, svojo družino ter gradila boljši svet!

Ena velika zahvala Gregorju in super ekipi ŠUS-a.
Pridruži se nam pri grajenju ŠUS pozitive v svetu! Mene in moje delo pa lahko spremljaš na moji strani TjasaKos.net ali na FB-ju Tjasa M. Kos!
-Tjaša Kos

WordPress Image Lightbox