fbpx

/ Zakaj moški hujšajo lažje in hitreje kot ženske?

Zakaj moški hujšajo lažje in hitreje kot ženske?post

Zakaj moški hujšajo lažje in hitreje kot ženske?

Zakaj moški hujšajo hitreje kot ženske?
Skupaj kuhamo in jemo, potem pa skupaj telovadimo in doživimo ta nadležen scenarij: eden hujša veliko hitreje kot drugi.

Pogosta pritožba žensk v odnosih je, da moški hitreje shujšajo. Moški res hujšajo hitreje kot ženske, kljub dejstvu, da moški tehtajo več kot ženske.

…spoznajmo razloge, zakaj…

Moški imajo več mišične mase kot ženske

Imajo tudi več testosterona, ki zelo vpliva na izgubo odvečnih kilogramov.

Gradnja večjih mišic lahko poveča vaš metabolizem. Ker so mišice največji porabnik energije v telesu, to pomeni, da moški pri enaki aktivnosti porabijo več kalorij.

Nasvet za ženske… dodajte uteži v vas traning. Veliko žensk ne želi uporabljati uteži, zaradi strahu, da bi postale obsežne kot moški. Vsekakor ste lahko brez strahu, saj morajo celo moški zelo natančno trenirati, da bi pridobili veliko mišične mase. Trening z utežmi je torej rešitev, saj ženske z njim pridobijo nekaj mišične mase, a hitreje kurijo maščobo in pridobijo vitkejšo postavo. Hkrati se bo pospešil metabolizem in s pravilno prehrano boste izgubljale maščobo.

Maščobe pri moških in ženskah se shranjujejo drugače
Na shranjevanje maščob vplivajo vaši geni in spol.

Telesna sestava moških in žensk se razlikuje tudi v odstotku maščobe. Moški naj bi imeli od 12 do 15 odstotkov telesne maščobe, medtem ko je normalen odstotek maščobe pri ženskah višji – od 20 do 25 odstotkov. Pri ženskah gre višji odstotek telesne maščobe pripisati prsim in vplivu ženskega spolnega hormona estrogena, ki telo pripravi na nosečnost.

Na splošno moški kopičijo maščobo v predelu trebuha, kar jim daje jabolčno obliko, ženske pa maščobe shranjujejo v bokih in stegnih, kar jim daje obliko hruške.

Ženski menstrualni cikel lahko sproži stresno prehranjevanje
Ženske se morajo spoprijeti s hormonskimi nihanji menstrualnega cikla – kar lahko privede do hrepenenja po nezdravi hrani, kot so prigrizki, hitra hrana, sladoled in piškoti.

Nasvet: Če želite uspešno shujšati – in ga ohraniti – pomeni, da morate določiti strategije za obvladovanje, ki delujejo na vaše telo. Bodite pozorni na to, kaj vaše telo potrebuje.
Moški in ženske se razlikujemo biološko.

Lekcija: Hujšanje ni tekmovanje z zmagovalcem in poraženim. Proslavite svoj napredek, ne glede na to, kako počasi (ali hitro) se to zgodi!

WordPress Image Lightbox